Verde la plantat🌱La Domeniul Ghica din Ghergani

150.00 lei
Per person

Duminică, 6 noiembrie, deschidem porțile domeniului Ion Ghica din Ghergani pentru o experiență „hands-on” de explorare, îngrijire și revitalizare a unuia dintre cele mai vechi parcuri de conac din această zonă a țării. Neîntreținut corespunzător și chiar parțial distrus în perioada comunistă și imediat după, parcul istoric necesită multiple intervenții de protejare și punere în valoare. 

Vino alături de noi și dă-ne o mână de ajutor pentru a reface plantațiile perimetrale care despart parcul istoric de abatoarele, casele și blocurile construite aleatoriu de jur-împrejurul său. Plantarea se va realiza sub coordonarea unor specialiști peisagiști deja implicați în proiectele de conservare-restaurare ale domeniului. 

Vă așteptăm cu ceai cald și multă voie bună!

Experiența va începe la ora 11:30. Încurajăm participanții să ajungă la domeniu cu cel puțin 15 minute înainte și să fie echipați cu îmbrăcăminte și încălțăminte adecvată. 

Durata activității: aproximativ 2:30 h tur ghidat și activități de plantare + 1:30 h masă de prânz 

Cum ajungi la Domeniul Ion Ghica din Ghergani?

  • cu autoturismul propriu, pe DN7
  • cu trenul, cu oprire la stația Ghergani


1

Tur ghidat

Explorăm, la pas, unul dintre cele mai vechi parcuri de conac din sudul României. Ghid ne va fi Alexandru Mexi, peisagist pasionat de istoria grădinilor și de restaurarea parcurilor de patrimoniu. Cercetător și master în studii culturale, Alexandru a publicat un volum monografic intitulat „Grădinile Castelului Peleș. Mitologie dinastică și peisaj cultural”, iar ulterior a coordonat două volume colective dedicate patrimoniului cultural și peisager din România: „Prin parcuri publice din sudul României” și „Domeniul Cantacuzino Florești. Despre trecut, prezent și viitor”.

2

Plantare și grădinărit comunitar

Vom reface plantațiile perimetrale care despart parcul istoric de abatoarele, casele și blocurile construite aleatoriu de jur-împrejurul său. Plantarea se va realiza sub coordonarea unor specialiști peisagiști deja implicați în proiectele de conservare-restaurare ale domeniului. Uneltele de grădinărit și materialul vegetal vor fi puse la dispoziție de proprietarii domeniului.