Friedrich Rebhuhn și Grădinile României. Album de specialist

70.00 lei
Per person

Editat și publicat de Asociația ARCHÉ în 2020, volumul este dedicat vieții și operei prolificului grădinar- peisagist Friedrich Rebhuhn, explorând impactul pe care munca sa l-a avut asupra evoluției peisagisticii din România. Avându-i ca autori pe arh. Raluca Zaharia și peisagistul Alexandru Mexi, volumul prezintă  imagini, studii, planuri și proiecte semnate Rebhuhn între 1910 și 1958. 

Albumul „Friedrich Rebhuhn și Grădinile României” oferă detalii interesante despre întreaga carieră a reputatului peisagist de origine germană și despre dorințele și aspirațiile sale. Sosit din întâmplare în București la începutul secolului al XX-lea, Rebhuhn nu intenționează să zăbovească pentru mai mult de un an de zile în capital Vechiului Regat, căci dorește să ajungă cât mai curând în Japonia pentru a studia arta grădinilor nipone. Cu toate acestea, Friedrich Rebhuhn ajunge să rămână în România pentru aproape jumătate de secol. În acest timp, lucrează în administrația publică, deținând mai multe funcții de conducere atât în perioada monarhică, cât și în cea comunistă; din aceste funcții, realizează și remodelează o serie de parcuri publice din București, Buzău, Craiova, Târgu Jiu, Iași ș.a. și amenajează numeroase grădini private, multe dintre care aparținând de castelele regale de la Peleș, Bran, Scroviștea sau Cotroceni. 

Disponibil în librării la prețul de 110 lei, albumul este oferit membrilor comunității Castle Break la prețul special de 70 de lei. Transportul prin curier este inclus.