Încheiat - Pe urmele lui Friedrich Rebhuhn prin Parcul Tineretului

70.00 lei
Per person

Începutul verii este marcat în întreaga Europă de Rendez-vous aux jardins, program dedicat parcurilor și grădinilor, o categorie pe cât de spectaculoasă, pe atât de sensibilă a patrimoniului cultural. Salutăm și noi inițiativa Guvernului Republicii Franceze și a Consiliului Europei și vă invităm vineri, 4 iunie, începând cu ora 17:45, să pășim împreună pe urmele peisagistului Friedrich Rebhuhn și să descoperim unul dintre cele mai mari și, totodată, mai puțin cunoscute parcuri din București: Parcul Tineretului. 

Turul ghidat va marca lansarea, în prezența autorilor - peisagistul Alexandru Mexi și arhitectul Raluca Zaharia - a albumului „Friedrich Rebhuhn și grădinile României”. Editat și publicat de Asociația ARCHÉ în 2020, volumul este dedicat vieții și operei grădinarului peisagist Friedrich Rebhuhn, explorând impactul pe care munca sa l-a avut asupra evoluției peisagisticii din România. De altfel, turul va fi susținut chiar de către unul dintre autorii volumului, Alexandru Mexi, peisagist, master în studii culturale și autor al unei teze dedicate parcurilor publice de secol XIX din România. 


1

Tur ghidat în Parcul Tineretului

Pe parcursul unei preumblări de circa o oră - o oră și jumătate (în intervalul 17:45-19:15), vom afla povestea evoluției Parcului Tineretului de la groapă de gunoi la parc municipal și vom descoperi modul în care munca lui Friedrich Rebhuhn, verificator și evaluator al proiectului pentru „Parcul Tinereții”, se reflectă în aspectul actual al parcului. Alături de peisagistul Alexandru Mexi, vom explora și aspecte puțin cunoscute ale Parcului, cum ar fi multiplele variante de proiect și autorii acestora, poveștile de șantier, specificul plantațiilor ș.a. 

2

Albumul „Friedrich Rebhuhn și grădinile României”

Participanții la turul ghidat vor primi, direct de la autori, albumul de specialist dedicat peisagistului de origine germană Friedrich Rebhuhn. Albumul, disponibil în librării la prețul de 110 lei, este inclus în prețul total al experienței (70 lei), exclusiv pentru membrii comunității Castle Break. 

Round trip total distance