Arhitectura Govorei la pas - tur privat (2 persoane)

200.00 lei
Per person

La finele anilor 1800, peste tot în Occident, stațiunile termale erau locuri unde frumusețea și sănătatea se împleteau. Mersul la băi era atât o evadare din urbanul industrializat, cât și o chestiune de lifestyle. Vilele cochete, cu traforuri elegante, pavilioanele de băi ample, dotate cu ultimele tehnologii, și parcurile generoase, animate de foișoare de fanfară și fântâni, atrăgeau un public variat și internațional, printre care se numărau și elitele din noul Regat al României.  

Tot atunci, la noi se făceau primele descoperiri și investiții în turismul balnear național. Chalet-uri pitorești, construite din materiale locale și generos decorate începeau să apară prin diverse localități noi. Apoi au urmat programele de investiții mai ample, ce poartă amprenta stilului neoromânesc sau modernismului. Și mai aproape, în comunism, cunoscutele hoteluri construite de către arhitecții și inginerii din slujba statului. 

Băile Govora e una dintre puținele stațiuni din România în care toate aceste straturi istorice coexistă încă armonios, ca parte a unui peisaj cultural special. Iar o plimbare alături de cei care cunosc cel mai bine locul e ocazie bună de a te convinge de frumusețea și potențialul orașului. 

Vei afla povești despre Brătieni și alte personalități ale locului, despre arhitecți și peisagiști renumiți, sau picanterii din vilegiatură, cu baluri și jocuri de noroc, într-un tur ghidat de arhitecții Radu Tîrcă și Ștefania Hîrleață, fondatorii Studio Govora și parte a echipei ce va reprezenta România la următoarea Bienală de Arhitectură de la Veneția. 

Alături de ei, vei descoperi ansamblul balnear, cu parcul, uzina, hotelurile, izvoarele și pavilionul de băi, apoi vilele istorice ale elitelor, dar și prăvăliile și casele localnicilor ce îmbină armonios stilurile de arhitectură occidentale cu tehnicile constructive locale. De asemenea, vei avea ocazia să discuți despre perspectivele de viitor ale stațiunii și despre cum Govora și-ar putea construi o nouă identitate, pornind de la valorosul său patrimoniu. 

În plus, vei avea ocazia să afli mai multe și să fii parte din proiectul de punere în siguranță a Vilei Ivanovici, căci o parte din banii tăi vor fi redirecționați către intervenția de urgență de care monumentul istoric are nevoie. Poți afla mai multe despre proiect, pe govora.studio

Fără doar și poate, vei vedea Băile Govora cu alți ochi - nu doar cu ochii turistului nostalgic, ci și cu ochii exploratorului entuziast, ce străbate, cu speranță, un adevărat muzeu în aer liber.

Turul poate fi organizat în oricare dintre zilele de sâmbătă și duminică din perioada 1-16 august. În cazul mai multor solicitări pentru aceeași dată, vom acorda prioritate grupului care rezervă și achită primul. În perioada 3-9 august, tururile se pot organiza și în alte zile decât cele de sâmbătă și duminică. Ora începerii turului va fi stabilită de comun acord cu participanții. 

La cerere, te putem ajuta și cu rezervarea de servicii de cazare. Scrie-ne și îți vom obține cel mai bun preț de pe piață, în funcție de nevoile tale și ale familiei/prietenilor. 


1

Tur arhitectural privat

pentru tine și încă un prieten, oferit de echipa Studio Govora, într-una din zilele alese de tine.

2

Sticker în tiraj limitat

special numerotat pentru tine.

3

Numele tău, pe Vila Ivanovici

Într-o proiecție realizată de echipa Amural și transmisă live pe 9 august.

4

Mulțumiri

Echipa Studio Govora îți va menționa numele pe site și vei primi un certificat electronic de donator. 

Round trip total distance