21 Dec
Dată plecare
1 Zi
Durată
4
Obiective
București
Plecare din

Deși este iarnă, iar escapadele la castele și conace au luat o pauză „de hibernare” din considerente preponderent meteo, pofta de tururi culturale este totuși greu de ținut în frâu, Prin urmare, pe 24 ianuarie, echipa Castle Break s-a gândit să se alăture evenimentelor culturale prilejuite de serbarea Unirii Principatelor Române sub A.I.Cuza, în chiar „orașul Unirii”, Focșani.

Vă invităm așadar și pe voi, prietenii Castle Break, la o porție de unire!Traseu

București → Cotești → Focșani → Sârbi → București

Obiectiv 1

Cotești

Vizităm conacul Ghyka, aflat în proprietate privată.

Desigur, din această zi scurtă nu pot lipsi surprizele #CastleBreak: un conac cu poveste, o elegantă degustare de vin și un prânz „boieresc”. Pentru acest 24 Gerar, avem în program vizitarea conacului de la Cotești – un frumos conac subcarpatic de lângă Focșani, realizat în stil tradițional (neo)românesc, recent restaurat și aflat în patrimoniul vechii familii boierești Ghyka.

Obiectiv 2

Focșani

Vizităm orașul printr-un tur ghidat dedicat Unirii.

Iar cum călătorului îi șade bine cu burta plină, vom lua masa de prânz la Casa Vrânceană din Focșani (casa în care a copilărit inginerul Anghel Saligny).

Deloc surprinzător, atracția zilei va fi un tur ghidat al orașului Focșani, axat pe acele locuri, clădiri și povești memorabile ce compun tabloul istoric al Unirii Principatelor din 24 ianuarie 1859. Ca oraș de graniță, dezvoltat de o parte și cealaltă a frontierei naturale dintre Țara Românească și Moldova, anume râul Milcov, Focșaniul se va uni și el, implicit, în urma dublei alegeri a lui Cuza. Plimbându-ne printre vechile rămășițe ale „Focșaniului Moldovei” și ale „Focșaniului Valahiei”, vă invităm să recompunem împreună atmosfera de iarnă a „Focșaniului Unirii”.

Obiectiv 3

Sârbi

Vizităm Domeniile Panciu și ne bucurăm de o degustare de vin.

Încheiem plimbarea cu o degustare de vin la o cramă vrânceană ca să ne pară viscolul de ianuarie mai liniștit.

* În eventualitatea unor condiții de viscol pe care nu ni le dorim, este foarte posibil ca accesul la conacul de la Cotești să nu fie posibil. În cazul acestui scenariu, vom înlocui vizita de la Cotești cu altceva pe măsură.

ÎNCHEIERE ÎNSCRIERI 22 Ianuarie
DATA LIMITĂ ACHITARE AVANS 21 Ianuarie
PREȚUL INCLUDE
Transport cu autocarul 3* Ghid însoțitor
Ghid local Diurnă șofer
PREȚUL NU INCLUDE
Taxele de acces la obiective
Masa de prânz, degustarea de vin și alte cheltuieli personale

 

După completarea formularului de înscriere veți primi un e-mail cu detalii despre încheierea rezervării. NU UITAȚI SĂ VERIFICAȚI ȘI ÎN FOLDERUL „SPAM” SAU „UPDATES”!

Dacă nu mai sunt locuri libere vă puteți înscrie pe lista de așteptare trimițând un e­mail cu numele și datele de contact la castlebreak.ro@gmail.com

Distanța totală a traseului dus-întors

Păreri despre tur

4.67 Bazat pe 3 păreri
februarie 28, 2018

Vom încerca să susţinem proiectul „Castle Break” aşa cum vom reuşi mai bine. Şi vom scrie pe toate canalele de comunicare de care dispunem (blogurile noastre)

februarie 28, 2018

Mulţumesc pentru descoperire de oameni frumoşi, locuri fermecate şi pentru inspiraţie. Două zile care nu vor fi uitate. Felicitări pentru organizare şi pentru energie. Pe curând!

martie 15, 2018

Un tur inedit!

Părerea ta despre tur

Calificativ