16 Noiembrie
Dată plecare
5 ore
Durată
1
Obiective
București
Plecare din

Asociația ARCHE invită toți iubitorii de natură și patrimoniu cultural să ia parte la o acțiune de punere în valoare și susținere a acestora împreună, printr-o activitate de plantare a 300 de arbori la Conacul Chiroiu din Condeești, județul Ialomița.

Ajută-ne să refacem parcul Conacului Chiroiu 🍀🌱🌳

Donează orice sumă sau implică-te în activitatea noastră de plantat!


Traseu

București → Condeești

Povestea

Verde la plantat, haide la conac!

Pe 16 noiembrie, vom avea parte de o experiență inedită – vizităm ansamblul boieresc în stil neo-românesc și îi cunoaștem chiar pe proprietarii conacului. Vom afla despre patrimoniul natural al zonei și caracteristicile Câmpiei Bărăganului și vom avea șansa să ne plantăm proprii arbori, pe domeniu și pe coastă din apropiere, sub atenta supraveghere a lui Nicolas Triboi, peisagist de origine franceză care activează de 10 ani în România, membru asociat al AsoP România și fondatorul Atelierului ”Foaie Verde”.

Ajută!

Implică-te și tu!

Acțiunea de plantare va avea loc pe data de 16 noiembrie, între orele 11:00 și 15:00. Venim în întâmpinarea voastră cu câteva variante de implicare, care oferă posibilitatea atât unor donații exclusiv financiare, cât și a unor experiențe inedite chiar la conac:

  • Donează orice sumă dorești sau un pachet de 50 de lei recomandat de noi, care ne va ajuta să acoperim costurile aferente achiziționării a celor 300 de arbori din planul peisagistic al grădinii (câteva exemple: 20 de paltini argintii, 25 de frasini, 5 Gingko Biloba, 20 de stejari roșii, 40 de tei, 20 de pini etc)

Toate locurile sunt ocupate

  • Donează 100 de lei și bucură-te de o experiență memorabilă la conac. Vom porni împreună sâmbătă dimineață spre Conacul Chiroiu, unde ne vor întâmpina proprietarii conacului și vom da startul împreună la activitățile de plantat. După muncă, și răsplată – vom face turul conacului și ne vom răsfăța cu un prânz câmpenesc și discuții despre patrimoniu în jurul ceaunului cu bunătăți. Niciun alt cost nu va fi perceput, iar locul de întâlnire va fi comunicat ulterior. Fiecare persoană va participa la activități compatibile cu preferințele și disponibilitatea fizică – și cel mai mic ajutor este binevenit!

Toate locurile sunt ocupate

  • Donează minimum 150 lei și devino „invitat de onoare” la evenimentul nostru Prânz la conac prin care Domeniul Chiroiu îți deschide porțile către publicul larg, în luna iulie 2020. Evenimentul va cuprinde vizita la conac, discuții despre patrimoniu și soluții pentru salvarea lui, un colț de joacă pentru copii mici și mari, un prânz de-a dreptul boieresc și bunătăți locale de vânzare și multă voie bună. Evenimentul Prânz la conac, va fi organizat cu ajutorul Castle Break și cu sprijinul Asociației ARCHE. În contextul acestei variante, participarea la plantare este opțională și rămâne la latitudinea donatorului.

Toate locurile sunt ocupate

Toate donațiile vor fi colectate de Asociația ARCHE, în contul de mai jos, și vor fi folosite în exclusivitate în scopul proiectului anunțat public aici:

Banca: IdeaBank

Cont: RO92 ROIN 1100 001 11538 RO01

Titular cont: Asociatia ARCHE

Durata activității: aproximativ 2:30 h activități în grădină + 1:30 h  prânz câmpenesc

În cazul în care vremea nu va permite acest tip de activități, totul se va reprograma pentru urmatoarea zi, duminică, 17 noiembrie.

În cazul în care vremea chiar nu va permite plantarea întregul weekend, activitățile vor fi reprogramate pentru sâmbătă, 23 noiembrie.

În viitor!

Deschidere către proiecte și idei

Asociația ARCHÉ crede cu tărie că patrimoniul cultural aparține tuturor și că responsabilitatea păstrării, protejării și valorificării acestuia este un demers comun, care unește oameni și creează comunități trainice.

Proprietarii Conacului Chiroiu susțin astfel de idei și urmează ca în viitor să deschidă porțile conacului spre a găzdui proiecte culturale, sociale și educaționale care să aibă un impact deosebit asupra localnicilor și nu numai.

ÎNCHEIERE ÎNSCRIERI 16 Noiembrie
DATA LIMITĂ PENTRU DONAȚII
cât mai curând

 


 

După completarea formularului de înscriere veți primi un e-mail cu detalii despre încheierea rezervării. NU UITAȚI SĂ VERIFICAȚI ȘI ÎN FOLDERUL „SPAM” SAU „UPDATES”!

Dacă aveți sugestii sau doriti detalii suplimentare, ne puteți scrie cu încredere la castlebreak.ro@gmail.com

Distanța totală a traseului dus-întors

Păreri despre tur

Încă nu sunt păreri adăugate.

Părerea ta despre tur

Calificativ