8 Iunie
Dată plecare
1 Zi
Durată
3
Obiective
București
Plecare din

Valea Prahovei este una dintre cele mai cunoscute destinații turistice din România. Deși castelele sale sunt vizitate, anual, de mii de turiști, parcurile istorice ce înconjoară fostele reședințe nobiliare ascund, încă, istorii și povești puțin știute. Noi le vom descoperi prin ochii unui arhitect peisagist, cu ocazia ediției 2019 a evenimentului european Rendez-vous aux jardins.

***

Turul este organizat cu sprijinul lui Alexandru Mexi, peisagist pasionat de istoria grădinilor și de restaurarea parcurilor de patrimoniu. Alexandru este doctorand, cu o teză despre parcurile publice realizate în România secolului XIX și începutul secolului XX. În prezent, lucrează la  Institutul Național al Patrimoniului și colaborează cu instituții publice și asociații profesionale în vederea implementării mai multor proiecte culturale și educaționale ce au ca scop salvgardarea patrimoniului construit și peisager din România. În 2017 a publicat cartea „Grădinile Castelului Peleș. Mitologie dinastică și peisaj cultural”, la editura Simetria, iar în 2018 a coordonat volumele „Prin parcuri publice din sudul României” și „Domeniul Cantacuzino Florești. Despre trecut, prezent și viitor”, apărute la aceeași editură.


Toate locurile sunt ocupate


Traseu

București → Florești → Sinaia → Bușteni

Obiectiv 1

Domeniul Cantacuzino de la Florești

Începem călătoria noastră cu un popas la palatul Nababului, Gheorghe Grigore Cantacuzino, de la Florești. Povestim despre Micul său Trianon și despre una dintre cele mai vechi și mai complexe grădini private din sudul României. Facem un selfie cu arborii seculari de pe domeniu și cu turnul de apă, salutăm caii și poneii domeniului și apoi ne continuăm drumul către castelele și grădinile istorice prahovene.

Obiectiv 2

Domeniul Regal Peleș de la Sinaia

Vizităm Domeniul Regal Peleș și povestim, alături de istorici, despre trecutul celui mai important domeniu regal din România. Descoperim palatele situate pe domeniu, despărțite unele de celelalte de masive de vegetație și de amenajări peisagistice cochete și vizităm, în premieră, parcul regal, în compania unui istoric al grădinilor.

Cost bilet pentru vizitarea interiorului (parter + etaj I) cu ghidaj: 60 lei

Sursă foto: Adam Freundlich

Obiectiv 3

Castelul Cantacuzino de la Bușteni

Vizităm un al doilea Castel Cantacuzino de pe Valea Prahovei. Povestim pe îndelete despre istoria castelului și a parcului de la Bușteni, despre comanditarii săi și despre averea familiei Cantacuzino.

Durata turului: 08:30 – 20:00

COST

Prețul experienței: 150 lei

ÎNCHEIERE ÎNSCRIERI 7 Iunie
DATA LIMITĂ ACHITARE AVANS cât mai curând după înscriere
PREȚUL INCLUDE
Ghid însoțitor
Transport
PREȚUL NU INCLUDE
Taxele de acces la obiective
Masa de prânz și alte cheltuieli personale

Toate locurile sunt ocupate


 

După completarea formularului de înscriere veți primi un e-mail cu detalii despre încheierea rezervării. NU UITAȚI SĂ VERIFICAȚI ȘI ÎN FOLDERUL „SPAM” SAU „UPDATES”!

Dacă nu mai sunt locuri libere vă puteți înscrie pe lista de așteptare trimițând un e­mail cu numele și datele de contact la castlebreak.ro@gmail.com

Distanța totală a traseului dus-întors

Păreri despre tur

Încă nu sunt păreri adăugate.

Părerea ta despre tur

Calificativ