17 August
Dată plecare
3 Zile
Durată
6
Obiective
București
Plecare din

În Transilvania, influenţele vestice şi cele orientale au dat naştere unei culturi aparte. Turul ne invită să descoperim locurile şi oamenii aparţinând diverselor etnii, culturi şi confesiuni transilvănene, fără însă a-şi propune cuprinderea în mod exhaustiv a acestora. Elementul central al turului, Roşia Montană, localitatea propusă pentru includerea în patrimoniul mondial UNESCO, ni se va prezenta, însă, ca o sinteză a muticulturalismului şi multiconfesionalismului transilvănean, un loc unde oameni din toate părţile lumii au venit în căutarea aurului şi, stabilindu-se acolo, au creat un peisaj cultural mai valoros decât aurul însuşi.


Toate locurile sunt ocupate


Traseu

București → Sibiu → Alţâna → Simeria → Deva → Mintia → Roşia Montană → Alba Iulia → Blaj → Mălâncrav → Sighişoara → București

Ziua 1

București → Sibiu → Alţâna → Simeria → Deva

Popas

Sibiu

Facem un prim popas în Sibiu, unde ne bucurăm de timpul liber pentru vizitarea burgului săsesc sau pentru masa de prânz.

Obiectiv 1

Alţâna

Vizităm Muzeul Interetnic al Văii Hârtibaciului.

Descoperim o colecție inedită de bunuri culturale aparţinând etnicilor români, romi, maghiari şi saşi, găzduită într-o casă săsească tipică, recent restaurată. Aflăm povestea iniţiatorilor muzeului, a colecţiei găzduite şi a lucrărilor de restaurare.

Obiectiv 2

Simeria

Vizităm parcul dendrologic găzduit de curtea conacului Gyulay – Fáy.

Aflăm povestea unui nobil pasionat de biologie şi savurăm o plimbare prin parcul pe care acesta l-a început în jurul conacului său şi care, astăzi, este unul dintre cele mai mari arboretumuri din România.

Cazare

Cazare în Deva

Program liber.
Ziua 2

Deva → Mintia → Roşia Montană → Alba Iulia

Obiectiv 3

Mintia

Vizităm castelul Gyulay – Ferencz.

În Mintia continuăm călătoria pe urmele nobilului pasionat de biologie, fiind întâmpinaţi de proprietarii castelului. Nu înainte de a pleca, aflăm de ce arborii din parcul castelului purtau nume de scriitori.

Obiectiv 4

Roşia Montană

Petrecem restul ziulei în Roşia Montană pentru a-i descoperi frumuseţea pe îndelete.

Vizităm Muzeul Mineritului Aurifer.


Coborâm în galeriile romane şi explorăm tunele săpate cu dalta şi cu ciocanul în urmă cu aproape 2000 de ani.

Facem un tur al satului.


Descoperim caracterul multietnic şi multiconfesional al satului blocat în dezvoltarea sa de la rural la urban şi aflăm despre eforturile întreprinse de comunitate pentru revitalizarea zonei.

Pentru că explorarea frumuseţii locului trebuie făcută prin toate simţurile noastre, localnicii ne vor dezvălui la masa de prânz şi câteva din secretele bucătăriei roşiene.

Facem un tur al tăurilor şi al împrejurimilor.


Urcăm culmile domoale ce înconjoară Roşia pentru a ne bucura de o panoramă asupra localităţii şi descoperim lacurile artificiale care alimentau cândva sistemele de extragere a aurului.

Mai spunem doar că prietenii noştri din Roşia ne-au promis şi alte surprize.

Cazare

Cazare în Alba Iulia

Program liber.
Ziua 3

Alba Iulia → Blaj → Mălâncrav → Sighişoara → București

Obiectiv 5

Blaj

Vizităm Palatul Cultural.

autor: Europa Nostra

Oprim în drumul nostru şi în Blaj, principalul centru urban al comunităţii româneşti din Transilvania, pentru a vizita aici un model de restaurare de succes, cea a clădirii interbelice a Palatului Cultural, câştigător al Premiului Uniunii Europene pentru patrimoniul cultural 2017 / Premiile Europa Nostra, cea mai înaltă distincție din Europa în domeniul patrimoniului.

Obiectiv 6

Mălâncrav

Vizităm conacul Apafi şi biserica evanghelică fortificată.

Vizităm locurile de care s-a îndrăgostit chiar prințul Charles și descoperim unele dintre cele mai bine păstrate fresce gotice aflate într-o biserică fortificată transilvăneană.

 

ÎNCHEIERE ÎNSCRIERI 3 August
DATA LIMITĂ ACHITARE AVANS 6 August
PREȚUL INCLUDE
Transport cu autocarul 3* Ghid însoțitor
Ghid local  2 nopţi de cazare şi mic dejun inclus
PREȚUL NU INCLUDE
Taxele de acces la obiective
Mesele de prânz, și alte cheltuieli personale

Toate locurile sunt ocupate


 

După completarea formularului de înscriere veți primi un e-mail cu detalii despre încheierea rezervării. NU UITAȚI SĂ VERIFICAȚI ȘI ÎN FOLDERUL „SPAM” SAU „UPDATES”!

Dacă nu mai sunt locuri libere vă puteți înscrie pe lista de așteptare trimițând un e­mail cu numele și datele de contact la castlebreak.ro@gmail.com

Distanța totală a traseului dus-întors

Păreri despre tur

Încă nu sunt păreri adăugate.

Părerea ta despre tur

Calificativ