15 Iunie
Dată plecare
3 Zile
Durată
6
Obiective
București
Plecare din

Castelele transilvănene au fost gazde pentru nenumăratele baluri şi recepţii fastuoase ale nobilimii. Astăzi castelele se reinventează și se adaptează pentru ca toți cei ce doersc să le redescopere istoria să poată pătrunde în curţile şi saloanele lor. Turul propune o incursiune în lumea fastului nobiliar, la unele dintre cele mai impozante şi spectaculoase castele ale Transilvaniei, atât în scopul unei rememorări istorice, cât şi pentru a reflecta asupra rolului pe care asemenea grandioase reşedinţe nobiliare îl pot avea în contextul social contemporan.


Toate locurile sunt ocupate


Traseu

București → Alba Iulia → Sâncrai → Târgu Mureş → Gorneşti → Bonţida → Răscruci → Cluj → Uioara → Avrig → București

Ziua 1

București → Alba Iulia → Sâncrai → Târgu Mureş

Popas

Alba Iulia

Timp liber. Masă de prânz.

Aflăm despre ingineriile marchizului de Vauban, prindem schimbarea gărzii şi descoperim cealaltă capitală, oraşul care acum 100 de ani sărbătorea Marea Unire.

Obiectiv 1

Sâncrai

Vizităm castelul Bánffy.

Un minunat castel ce a aparținut mai multor mari familii de nobili maghiari, situat pe o terasă a Mureşului, a fost recent restaurat, iar noi avem ocazia de a-i trece pragul spre a vedea cum un castel aproape pierdut ruinei și-a putut recăpăta strălucirea.

Cazare

Cazare în Târgu Mureş

Program liber.
Ziua 2

Târgu Mureş → Gorneşti → Bonţida → Răscruci → Cluj

Obiectiv 2

Gorneşti

Vizităm castelul Teleki.

Aflăm istoria castelului baroc și a familiei Teleki și descoperim povestea arhitecților ce au legat Gorneștiul de Bratislava și Budapesta.

Obiectiv 3

Bonţida

Vizităm castelul Bánffy.

Unul dintre cele mai mari ansambluri baroce din țară, castelul Bánffy din Bonțida este opera mai multor generatii ale familiei care, de-a lungul secolelor, și-au lăsat fiecare amprenta asupra domeniului. Aflam istoria castelului care se ridică astăzi încet din ruina în care vremurile și oamenii l-au adus.

Obiectiv 4

Răscruci

Vizităm castelul Bánffy.

Oprim în acest sat de pe lângă Cluj pentru a descoperi un nou castel al unei ramuri a familiei Bánffy. Aparent modest, chiar auster la exterior, castelul ascunde unele dintre cele mai bine păstrate interioare de reședință nobiliară din țară. Aflăm aici istoria nobilului în haine de ucenic care și-a decorat castelul cu propriile mâini.

Cazare

Cazare în Cluj-Napoca

Program liber.
Ziua 3

Cluj → Uioara → Avrig → București

Obiectiv 5

Uioara

Vizităm castelul Teleki.

Castelul din Uioara ne va crea emoții puternice prin bogatia decorației neogotice dar și din cauza stării de ruină în care se află. Facem un exercițiu de imaginație pentru a vedea castelul în zilele lui de glorie și într-un posibil viitor fericit.

Obiectiv 6

Avrig

Vizităm castelul Brukenthal și luăm masa de prânz.

În ultimul nostru popas vizitam castelul baronului Brukenthal cu superbele sale grădini baroce și luăm masa de prânz în fosta oranjerie a castelului.

 

ÎNCHEIERE ÎNSCRIERI 1 Iunie
DATA LIMITĂ ACHITARE AVANS 3 Iunie
PREȚUL INCLUDE
Transport cu autocarul 3* Ghid însoțitor
Ghid local  2 nopţi de cazare şi mic dejun inclus
PREȚUL NU INCLUDE
Taxele de acces la obiective
Mesele de prânz și alte cheltuieli personale

Toate locurile sunt ocupate


 

După completarea formularului de înscriere veți primi un e-mail cu detalii despre încheierea rezervării. NU UITAȚI SĂ VERIFICAȚI ȘI ÎN FOLDERUL „SPAM” SAU „UPDATES”!

Dacă nu mai sunt locuri libere vă puteți înscrie pe lista de așteptare trimițând un e­mail cu numele și datele de contact la castlebreak.ro@gmail.com

Distanța totală a traseului dus-întors

Păreri despre tur

Încă nu sunt păreri adăugate.

Părerea ta despre tur

Calificativ