360lei
de persoană
3 August
Dată plecare
2 Zile
Durată
6
Obiective
București
Plecare din

Brăila și Galați, porturi dunărene importante ale Principatelor Române acum aproape două secole, erau la vremea aceea varianta autohtonă a Babilonului. Zarvă în zeci de limbi, negustori, marinari, funcționari, ingineri, și ale lor cucoane aranjate, dar și birocrați și arhitecți ce puneau temelia modernizării orașelor de la Dunăre, căci toată această înflorire economică și socială avea nevoie de instituții, spații publice și locuințe adecvate. Și pentru că această atmosferă mai poate fi încă citită într-un bogat patrimoniu cultural, vă invităm să îl descoperiți pe parcursul a două zile de explorări prin cele două orașe porto franco.


Toate locurile sunt ocupate


Traseu

București → Brăila → Galați → București

Ziua 1

București → Brăila

Obiectiv 1, 2, 3

Tur pietonal: Casa Petre Ștefănescu Goangă, Centrul Cultural Nicăpetre și Casa Memorială Panait Istrati

Imediat ajunși în Brăila, „ancorăm” în port, acolo unde, în secolul al XX-lea, se stabilea prețul grâului pentru întreaga Europă de Est.

După ce luăm un prânz cu specific „dunărean”, ne continuăm plimbarea și vizităm singura geamie otomană din România care a ajuns a fi transformată în biserică ortodoxă. Tot acum, vizităm biserica ridicată de greci în 1863, care îmbină elemente antice grecești, bizantine, renascentiste și gotice.

Casa Petre Ștefănescu Goangă, Centrul Cultural Nicăpetre și Casa Memorială Panait Istrati

Cele două clădiri din Piața Poligon demonstrează importanța restaurării clădirilor-monument istoric. Odată ajunși în Grădina Publică – asemuită de scriitorul brăilean Panait Istrati cu grădinile suspendate ale Babilonului – vizităm un fost pavilion al parcului, transformat între timp în Muzeul Memorial Panait Istrati.

Obiectiv 4

Tur pietonal

Continuăm plimbarea în zona rezidențială a burgheziei brăilene din perimetrul Pieței Traian și a Grădinii Publice. Noul val de clădiri ne poartă pe urmele istorice ale unui oraș multi-etnic și ne aduce față în față cu povești despre Terente și Tanti Elvira, dar și cu o multitudine de detalii arhitecturale precum capiteluri ionice, metope sau arce trilobate. Sună cunoscut? Dacă nu, nicio problemă! Le vom descoperi împreună, la timpul lor!

Cazare

Cazare și timp liber prin Brăila

La finalul unei zile lungi și pline, înnoptăm în acest frumos port de pe malul Dunării.
Ziua 2

Brăila → Galați → București

Obiectiv 5

Brăila - Teatrul Maria Filotti

Menționat oficial pentru prima dată în ziarul ,,Mercur” din 1840, Teatrul Maria Filotti continuă să își țină porțile deschise de peste 150 de ani. Astfel, ne începem călătoria de dimineață, intrând în lumea magică a teatrului, unde vom vizita clădirea ce aparținea, pe vremuri, de ansamblul hanului Rally, faimos pentru perioada anilor în care a fost ridicat.
Obiectiv 6

Galați - Tur pietonal

Pornim spre Galați, următorul oraș dunărean. Vom descoperi orașul Galați, singurul port al Moldovei, luând la pas Strada Domnească și întorcându-ne în timp, în perioada anilor 1900,

Începem cu Palatul Administrativ, clădire proiectată de Ion Mincu, unde vom „descifra” fațada impunătoare a monumentului, pentru a înțelege astfel noul curent din arhitectura românească. Mai jos, spre Dunăre, ne intersectăm cu opera arhitectului Grigore Cerchez: Palatul Universității. Printre cele întâlnite pe traseu, nu trecem cu vederea nici Casa Robescu, nici Casa Lambrinidi. După aproximativ trei ore de mers, terminăm turul așa cum am și început, în Gara Fluvială, aruncând o ultimă privire în urmă, spre secolul XX, asupra Palatului Navigației.

COST

Prețul experienței: 360 lei

ÎNCHEIERE ÎNSCRIERI 27 Iulie
DATA LIMITĂ ACHITARE AVANS cât mai curând după înscriere
PREȚUL INCLUDE
Transport cu autocarul 3* Ghid însoțitor
Ghid local  Cazare şi mic dejun
PREȚUL NU INCLUDE
Taxele de acces la obiective
Mesele de prânz și alte cheltuieli personale

Toate locurile sunt ocupate


 

După completarea formularului de înscriere veți primi un e-mail cu detalii despre încheierea rezervării. NU UITAȚI SĂ VERIFICAȚI ȘI ÎN FOLDERUL „SPAM” SAU „UPDATES”!

Dacă nu mai sunt locuri libere vă puteți înscrie pe lista de așteptare trimițând un e­mail cu numele și datele de contact la castlebreak.ro@gmail.com

Distanța totală a traseului dus-întors

Păreri despre tur

Încă nu sunt păreri adăugate.

Părerea ta despre tur

Calificativ