28 Iulie
Dată plecare
2 Zile
Durată
5
Obiective
București
Plecare din

Pornim într-o călătorie pe urmele nobilimii transilvănene, la câteva dintre cele mai frumoase castele aşezate pe malurile Văii Mureșului şi descoperim o Transilvanie profund conectată stilistic la moda Europei.


Toate locurile sunt ocupate


Traseu

București → Sighișoara → Gurghiu → Gornești → Reghin → Brâncoveneşti → Uila → București

Ziua 1

București → Sighișoara → Gurghiu → Gornești → Reghin

Popas

Sighişoara

Timp liber. Masă de prânz.

Poposim în vechea cetate a Sighișoarei, astăzi inclusă în patrimoniul mondial UNESCO. Luăm prânzul şi ne plimbăm agale pe străduțele pitorești ale cetăţii medievale.

Obiectiv 1

Gurghiu

Vizităm castelul Rákóczi-Bornemisza.

În Gurghiu cunoaştem una dintre perlele uitate ale Mureşului. Castelul baroc al familiei Bornemissza, înconjurat de parcul său dendrologic aşteaptă astăzi sosirea unor zile mai bune în care lumea îşi va reaminiti de el. Facem noi primii acest demers pentru a-i redescoperi eleganţa şi fastul şi ne imaginăm cum ar trebui să arate acest castel barcoc astăzi.

Obiectiv 2

Gorneşti

Vizităm castelul Teleki.

Aflăm istoria castelului și familiei Teleki și descoperim povestea arhitecților ce au legat Gorneștiul de Bratislava și Budapesta. Totodată, facem cunoștință cu studenții și tinerii profesioniști care depun eforturi pentru revitalizarea castelului, în cadrul Școlii de Vară la Castel organizate de Asociația ARCHÉ.

Cazare

Cazare în Reghin

Program liber.
Ziua 2

Reghin → Brâncoveneşti → Uila → București

Obiectiv 3

Reghin

UnDA Verde la muzică! Vizităm un ateleir de lutier.

Vizităm unul dintre numeroasele ateliere de lutieri din Oraşul Viorilor, alături de prietenii de la Asociația UnDA Verde.

Obiectiv 4

Brâncoveneşti

Vizităm castelul Kemény.

După mulţi ani în care nu a fost accesibil publicului, castelul din Brâncoveneşti şi-a redeschis porţile în toamna lui 2014. Aflăm ce pregătesc proprietarii pentru castel şi avem ocazia să fim parte din noua sa poveste.

Obiectiv 5

Uila

Picnic în aer liber în livadă.

La umbra cireșilor, ne delectăm cu cele mai proaspete siropuri de fructe și ascultăm povestea celor ce le produc și promovează.

ÎNCHEIERE ÎNSCRIERI 13 Iulie
DATA LIMITĂ ACHITARE AVANS 15 Iulie
PREȚUL INCLUDE
Transport cu autocarul 3* Ghid însoțitor
Ghid local  Cazare şi mic dejun
PREȚUL NU INCLUDE
Taxele de acces la obiective
Mesele de prânz și alte cheltuieli personale

Toate locurile sunt ocupate


 

După completarea formularului de înscriere veți primi un e-mail cu detalii despre încheierea rezervării. NU UITAȚI SĂ VERIFICAȚI ȘI ÎN FOLDERUL „SPAM” SAU „UPDATES”!

Dacă nu mai sunt locuri libere vă puteți înscrie pe lista de așteptare trimițând un e­mail cu numele și datele de contact la castlebreak.ro@gmail.com

Distanța totală a traseului dus-întors

Păreri despre tur

Încă nu sunt păreri adăugate.

Părerea ta despre tur

Calificativ