30 August
Dată plecare
3 Zile
Durată
7
Obiective
București
Plecare din

Descoperim secretele nobililor transilvăneni într-un periplu pe la câteva dintre cele mai frumoase castele situate de-a lungul Văii Mureșului. Nu vom ocoli nici micile centre urbane mureșene – Sighișoara, Târgu Mureș și Reghin – locuri ale diversității culturale și arhitecturale. Călătoria ne va purta prin inima Transilvaniei, regiune profund conectată stilistic la moda Europei.


Toate locurile sunt ocupate


Traseu

București → Sighișoara → Târgu Mureș → Gornești → Uila → Reghin → Gurghiu → Brâncoveneşti → București

Ziua 1

București → Sighișoara → Târgu Mureș

Obiectiv 1

Sighişoara

Timp liber

Ne oprim pentru a lua prânzul în vechea cetate medievală a Sighișoarei. Zăbovim încă puțin pentru a descoperi, într-o plimbare ușoară, străduțele centrului istoric al orașului, aflat astăzi pe lista patrimoniului mondial UNESCO.

Obiectiv 2 și 3

Târgu Mureș

Vizităm Palatul Culturii și biblioteca Teleki-Bolyai

Începem descoperirea orașului cu o vizită la Palatul Culturii, găzduit într-o frumoasă clădire reprezentativă pentru stilul Art Nouveau. Gândită ca un edificiu menit să găzduiască diferite manifestări artistice, construcția a fost finalizată în 1910. Ideea ridicării imobilului pornise însă cu trei ani în urmă, odată cu proiectul de lege ce prevedea ridicarea în orașele de provincie a unor „case de cultură”, cu ocazia împlinirii a 40 de ani de la Încoronarea Împăratului Franz Josef.

Continuăm plimbarea și poposim la un alt imobil reprezentativ al orașului, biblioteca Teleki-Bolyai. Construită sub directa îndrumare a contelui Sámuel Teleki, între anii 1799-1804, biblioteca găzduiește, în prezent, peste 100.000 de volume.

Cazare

Târgu Mureș

Ziua 2

Târgu Mureș → Gornești → Uila → Reghin

Obiectiv 4

Gornești

Vizităm Castelul Teleki

Sursa foto: Mirela Săvulescu / savuleasca.ro

Începem cea de-a doua zi cu un prim popas la domeniul din Gornești al familiei Teleki. Depănăm povești din istoria castelului și a familiei, facem o plimbare prin frumosul parc dendrologic și aflăm ce are în comun Gorneștiul cu două dintre capitalele europene, Budapesta și Bratislava.

Totodată, povestim puțin și despre eforturile de revitalizare a castelului, din cadrul Școlii de Vară la Castel organizate de Asociația ARCHÉ.

Popas

Uila

Picnic în aer liber în livadă

În Ținutul Reghinului, ne delectăm cu cele mai proaspete preparate specifice zonei și ascultăm povestea celor ce le produc și promovează.

Popas

Crama Liliac

Degustare de vin

Cu dealurile sale verzi și colinele blânde, Transilvania se mândrește cu vinurile sale alese. Poposim și noi pentru o degustare la Crama Liliac, un loc cu tradiție și vinuri neprețuite.

Obiectiv 5

Reghin

Vizităm un atelier de lutier

Luăm pulsul Orașului Viorilor printr-o vizită la unul dintre numeroasele ateliere de lutieri. Ne bucurăm nu doar privirile, ci și auzul, căci vizita noastră se va încheia cu o „surpriză muzicală”.

Ziua 3

Reghin → Gurghiu → Brâncoveneşti → București

Începem ziua cu o descoperire la pas a orașului în care am înnoptat, alături de prietenii de la UnDa Verde.

Obiectiv 6

Gurghiu

Vizităm castelul Rákóczi-Bornemisza

Una dintre perlele uitate ale Mureşului, acest castel baroc, înconjurat de parcul său dendrologic, aşteaptă astăzi venirea unor zile mai bune, în care autoritățile, societatea civilă și călătorii îşi vor reaminiti de el. Facem noi primii pași în acest demers pentru a-i redescoperi eleganţa şi fastul de altădată. 

Obiectiv 7

Brâncoveneşti

Vizităm Castelul Kemény.

Vizităm castelul Kemény alături de proprietar, nimeni altul decât urmașul familiei de baroni transilvăneni. Înainte de a porni pe drumul înapoi spre București, ne mai bucurăm o vreme de peisaj și luăm masa de prânz în atmosfera boemă a castelului.

Sosire estimată în București în jurul orei 22:00

COST

Prețul experienței: 630 lei

ÎNCHEIERE ÎNSCRIERI 22 August
DATA LIMITĂ ACHITARE AVANS cât mai curând după înscriere
PREȚUL INCLUDE
Transport cu autocarul 3* Ghid însoțitor
Ghid local  Cazare şi mic dejun
PREȚUL NU INCLUDE
Taxele de acces la obiective
Mesele de prânz și alte cheltuieli personale

Toate locurile sunt ocupate


 

După completarea formularului de înscriere veți primi un e-mail cu detalii despre încheierea rezervării. NU UITAȚI SĂ VERIFICAȚI ȘI ÎN FOLDERUL „SPAM” SAU „UPDATES”!

Dacă nu mai sunt locuri libere vă puteți înscrie pe lista de așteptare trimițând un e­mail cu numele și datele de contact la castlebreak.ro@gmail.com

Distanța totală a traseului dus-întors

Păreri despre tur

Încă nu sunt păreri adăugate.

Părerea ta despre tur

Calificativ