9 Iunie
Dată plecare
5 ore
Durată
3
Obiective
București
Plecare din

În weekendul 7-9 iunie, întreaga Europă sărbătorește Rendez-vous aux jardins, un eveniment dedicat unei categorii aparte a patrimoniului: parcurile și grădinile. Salutăm și noi inițiativa Guvernului Republicii Franceze și a Consiliului Europei și vă invităm, cu această ocazie, să explorăm împreună singurul parc natural urban al României, dar și unul dintre cele mai mari parcuri ale Bucureștiului.

***

Turul este organizat cu sprijinul lui Alexandru Mexi, peisagist pasionat de istoria grădinilor și de restaurarea parcurilor de patrimoniu. Alexandru este doctorand, cu o teză despre parcurile publice realizate în România secolului XIX și începutul secolului XX. În prezent, lucrează la  Institutul Național al Patrimoniului și colaborează cu instituții publice și asociații profesionale în vederea implementării mai multor proiecte culturale și educaționale ce au ca scop salvgardarea patrimoniului construit și peisager din România. În 2017 a publicat cartea „Grădinile Castelului Peleș. Mitologie dinastică și peisaj cultural”, la editura Simetria, iar în 2018 a coordonat volumele „Prin parcuri publice din sudul României” și „Domeniul Cantacuzino Florești. Despre trecut, prezent și viitor”, apărute la aceeași editură.


Toate locurile sunt ocupate


Traseu

Parcul Natural Văcărești → Parcul Tineretului

Obiectiv 1

Observatorul Parcului Natural Văcărești

Loc de întâlnire: Complex Asmita Gardens, în laterala giratoriului de pe Calea Văcărești, sub Podul Mihai Bravu. Loc exact aici

Admirăm de la înălțime panorama Bucureștilor și descoperim de la nivelul ochiului păsărilor cum se văd cuiburile acestora din Parcul Natural Văcărești. Povestim despre ecologie urbană și despre istoria celui mai nou parc al capitalei.

Sursă foto: Asociația Parcul Natural Văcărești

Obiectiv 2

Parcul Natural Văcărești

Vizităm rezervația naturală și încercăm să surprindem cât mai multe dintre cele 150 de specii de păsări, 13 specii de mamifere (printre care vidre și vulpi), 5 specii de reptile și peste 330 de specii de plante.

Pentru vizitarea Parcului Natural Văcărești recomandăm folosirea unui echipament adecvat: bocanci și pantaloni lungi.

Sursă foto: Asociația Parcul Natural Văcărești

Obiectiv 3

Parcul Tineretului

Vizităm unul dintre cele mai mari parcuri bucureștene și povestim despre cum o groapă de gunoi a capitalei a putut să devină unul dintre cele mai importante spații verzi de recreere pentru bucureșteni. Povestim despre creatorul acestui parc și al multor alte parcuri publice realizate în a doua jumătate a secolului trecut.

Durata turului: 5 h (10:00 – 15:00)

COST

Prețul experienței: 25 lei

ÎNCHEIERE ÎNSCRIERI 8 Iunie
DATA LIMITĂ ACHITARE AVANS cât mai curând după înscriere
PREȚUL INCLUDE
Ghid însoțitor
Ghid local
PREȚUL NU INCLUDE
Taxele de acces la obiective
Masa de prânz și alte cheltuieli personale

Toate locurile sunt ocupate


 

După completarea formularului de înscriere veți primi un e-mail cu detalii despre încheierea rezervării. NU UITAȚI SĂ VERIFICAȚI ȘI ÎN FOLDERUL „SPAM” SAU „UPDATES”!

Dacă nu mai sunt locuri libere vă puteți înscrie pe lista de așteptare trimițând un e­mail cu numele și datele de contact la castlebreak.ro@gmail.com

Distanța totală a traseului dus-întors

Păreri despre tur

Încă nu sunt păreri adăugate.

Părerea ta despre tur

Calificativ