520lei
de persoană
3 August
Dată plecare
3 Zile
Durată
9
Obiective
București
Plecare din

Pe plaiurile Moldovei redescoperim reședințe boierești, palate somptuoase cu poveşti și istorii captivante. Palate ce au aparținut domnitorilor moldoveni, ai principelui care a unit Moldova cu Ţara Românească, dar și reședințe boierești ale oamenilor ce au contribuit la dezvoltarea culturală şi economică a Moldovei. Turul comprimă câteva palate şi castele de o mare importanţă culturală şi monumentală, din diferite stiluri arhitecturale. În inima Moldovei descoperim legende, poveşti dar şi istorii memorabile, vizităm ateliere de meșteri ce practică meserii pe cale de dispariție, ne înfruptăm cu bucate tradiționale şi plecăm cu amintiri minunate.


Toate locurile sunt ocupate


Traseu

București → Dofteana → Hemeiuş → Tescani → Miclăuşeni → Ruginoasa → Deleni → Maxut → Iaşi → Ţibăneşti → Ghidigeni → București

Ziua 1

București → Dofteana → Hemeiuş → Tescani → Miclăuşeni

Obiectiv 1

Dofteana

Vizităm castelul Ghika.

Prima oprire, la unul dintre cele mai romantice castele ale Moldovei, este la castelul Ghica de la Dofteana din judeţul Bacău. Un castel construit de renumita famile a Ghiculeştilor, pentru a servi partidelor de vânătaore. Pentru realizarea acestei bijuterii arhitectonice au fost aduse materiale şi meşteri tocmai din Italia.

Obiectiv 2

Hemeiuş

Vizităm Castelul Roşu.

autor: Bogdan Roman

Ne îndreptăm paşii în Dumbrava Minunată să admirăm şi să ne bucurăm de aşa-numitul Castel Roşu. Da, chiar la acest castel s-au făcut filmările la renumitul film Dumbrava Minunată.

Obiectiv 3

Tescani

Vizităm conacul Rosetti-Tescanu.

La Tescani redescoperim poveşti despre geniul muzicii româneşti, George Enescu, care, în palatul iubitei sale soţii, a compus Oedip.

Obiectiv 4

Miclăuşeni

Vizităm castelul Sturdza.

Ziua o încheiem într-un decor de poveste, ne cazăm la castel, la lumina lunii sau a candelabrelor elegante vizităm castelul de la Miclăuşeni. Ce poate fi mai plăcut la ceas de seară decât să asculţi poveşti despre familii de nobili, castele, domniţe şi nu numai. Apropo, la castelul de la Miclăuşeni s-au filmat scene din filmul Orient Expres.

Cazare

Miclăuşeni

Cazare și timp liber pe domeniul castelului.
Ziua 2

Miclăuşeni → Ruginoasa → Deleni → Maxut → Iaşi

Obiectiv 5

Ruginoasa

Vizităm palatul Cuza.

După un mic dejun savuros cu bucate tradiţionale, ne îndreptăm paşii spre un alt palat din inima Moldovei. Poate unul din palatele cu cele mai multe poveşti şi legende din această zonă. A fost construit de familia Sturdza, preluat de domnitorul Alexandru Ioan Cuza ca reşedinţă de vară. Dar mai multe detalii aflăm la momentul potrivit.

Obiectiv 6

Deleni

Vizităm conacul Cantacuzino-Deleanu.

Puţin vizitat dar şi inaccesibil publicului, ne facem intrarea la conacul Cantacuzino-Deleanu de la Deleni. Conac construit pe o moşie ce datează din jurul anului 1600, a trecut prin majoritatea evenimentelor istorice dar a rezista falnic şi îşi deschide porţile pentru noi.

Obiectiv 7

Maxut

Vizităm conacul Ghyka.

Dacă tot am ajuns aproape de locul unde se agaţă harta în cui, facem un popas pentru prânz şi la Maxut, la conacul Ghyka, acum in posesia familiei Polizu–Micşuleşti. Înconjurat de livezi şi podgorii, acest conac din anul 1878 se află în Maxut, la 30 de minute de Târgu Frumos.

Cazare

Iaşi

Cazare, tur de oraş, cină.

De pe lista noastră nu lipseşte ducele târg al Ieşilor cu surprize culturale, de la vizite ale obiectivelor importante, la tur pietonal, descoperind cultura, istoria şi arhitectua locului.

Ziua 3

Iaşi → Ţibăneşti → Ghidigeni → București

Obiectiv 8

Ţibăneşti

Vizităm conacul Carp.

Meserii practicate din cele mai vechi timpuri, păstrate cu sfinţenie şi transmise din generaţie în generaţie le descoperim şi noi în tururile culturale.În Modova, la Ţibăneşti asistăm la un atelier de fierărie, o meserie pe cale de dispariţie. Ne jucăm la propriu cu focul şi batem fierul cât e cald.

Obiectiv 9

Ghidigeni

Vizităm palatul Chrissoveloni.

Un picnic la firul ierbii în curtea unui palat, ascultând poveşti despre una din cele mai renumite familii de bancheri din România, poveşti despre regi şi regine. Palatul de la Ghidigeni are o mulţime de poveşti şi premiere, una din ele ar fi pista de popice, încă existentă, construită pe la 1900.

 

ÎNCHEIERE ÎNSCRIERI 20 Iulie
DATA LIMITĂ ACHITARE AVANS 22 Iulie
PREȚUL INCLUDE
Transport cu autocarul 3* Ghid însoțitor
Ghid local  Cazare şi mic dejun
PREȚUL NU INCLUDE
Taxele de acces la obiective
Mesele de prânz și alte cheltuieli personale

Toate locurile sunt ocupate


 

După completarea formularului de înscriere veți primi un e-mail cu detalii despre încheierea rezervării. NU UITAȚI SĂ VERIFICAȚI ȘI ÎN FOLDERUL „SPAM” SAU „UPDATES”!

Dacă nu mai sunt locuri libere vă puteți înscrie pe lista de așteptare trimițând un e­mail cu numele și datele de contact la castlebreak.ro@gmail.com

Distanța totală a traseului dus-întors

Păreri despre tur

Încă nu sunt păreri adăugate.

Părerea ta despre tur

Calificativ