620lei
de persoană
28 Iunie
Dată plecare
3 Zile
Durată
5
Obiective
București
Plecare din

Pe plaiurile Moldovei, redescoperim reședințe boierești şi palate somptuoase, cu poveşti și istorii captivante. Palate ce au aparținut domnitorilor moldoveni, ale principelui care a unit Moldova cu Ţara Românească, dar și reședințe boierești ale oamenilor ce au contribuit la dezvoltarea culturală şi economică a Moldovei. Turul comprimă obiective de o mare importanţă culturală şi istorică, din diferite stiluri arhitecturale. În inima Moldovei, descoperim legende, poveşti, dar şi istorii memorabile, ne înfruptăm cu bucate tradiționale şi plecăm cu amintiri minunate.


Toate locurile sunt ocupate


Traseu

București → Dofteana → Hemeiuş → Miclăuşeni → Ruginoasa → Iaşi → Ţibăneşti → București

Ziua 1

București → Dofteana → Hemeiuş → Miclăuşeni

Obiectiv 1

Dofteana

Vizităm Castelul Ghika.

Sursa foto: Valentina Țigâră

Prima oprire este la castelul Ghika, construit de renumita famile a Ghiculeştilor, pentru a servi partidelor de vânătoare. Pentru realizarea acestei bijuterii arhitectonice au fost aduse materiale şi meşteri tocmai din Italia.

Obiectiv 2

Hemeiuş

Vizităm Castelul Roşu.

Sursa foto: Valentina Țigâră

Ne îndreptăm paşii în Dumbrava Minunată să admirăm şi să ne bucurăm de aşa-numitul „Castel Roşu”. Da, chiar la acest castel s-au făcut filmările la renumitul film Dumbrava Minunată.

Obiectiv 3

Miclăuşeni

Vizităm Castelul Sturdza.

Ziua o încheiem într-un decor de poveste, pentru că ne cazăm pe domeniul frumosului castel și zâbovim prin vecinătatea lui până ne ia somnul.

În ceasul dimineții, vizităm domeniul Sturdza şi ascultăm poveşti despre familii de nobili, castele, domniţe şi nu numai.

Cazare

Miclăuşeni

Cazare și timp liber pe domeniul castelului.
Ziua 2

Miclăuşeni → Ruginoasa → Iaşi

Obiectiv 4

Ruginoasa

Vizităm palatul Cuza.

După o vizită matinală savuroasă la castelul de la Miclăușeni, ne îndreptăm paşii spre un alt palat din inima Moldovei. Poate unul din palatele cu cele mai multe poveşti şi legende din această zonă. Construit de familia Sturdza, a fost preluat de domnitorul Alexandru Ioan Cuza ca reşedinţă de vară.

Cazare

Iaşi

Cazare și tur de oraş.

De pe lista noastră nu lipseşte dulcele târg al Ieşilor, cu al său elegant Palat al Culturii.

Ziua 3

Iaşi → Ţibăneşti → București

Obiectiv 5

Ţibăneşti

Vizităm conacul Carp.

Conac construit pe o moşie ce datează din jurul anului 1600, a rezistat falnic şi îşi deschide porţile pentru noi. Aflăm secretele revitalizării sale și prânzim boierește, alături de prietenii de la Asociaţia „Maria” Ţibăneşti

Sosire estimată la București în jurul orei 22:00

COST

Prețul experienței: 620 lei

ÎNCHEIERE ÎNSCRIERI 27 Iunie
DATA LIMITĂ ACHITARE AVANS cât mai curând după înscriere
PREȚUL INCLUDE
Transport cu autocarul 3* Ghid însoțitor
Ghid local  Cazare şi mic dejun
PREȚUL NU INCLUDE
Taxele de acces la obiective
Mesele de prânz și alte cheltuieli personale

Toate locurile sunt ocupate


 

După completarea formularului de înscriere veți primi un e-mail cu detalii despre încheierea rezervării. NU UITAȚI SĂ VERIFICAȚI ȘI ÎN FOLDERUL „SPAM” SAU „UPDATES”!

Dacă nu mai sunt locuri libere vă puteți înscrie pe lista de așteptare trimițând un e­mail cu numele și datele de contact la castlebreak.ro@gmail.com

Distanța totală a traseului dus-întors

Păreri despre tur

Încă nu sunt păreri adăugate.

Părerea ta despre tur

Calificativ