6 Iulie
Dată plecare
1 Zi
Durată
4
Obiective
București
Plecare din

Deși aparent puțin atractivă din punct de vedere turistic și cultural, câmpia Bărăganului ni se dezvăluie ca un spațiu al reședințelor boierești (aproape) uitate, dar și al creației populare. Vizităm o serie de conace puțin cunoscute publicului larg, deși situate la mai puțin de o oră de Capitală. Încheiem turul la ceas de seară, nu înainte de a face o incursiune în lumea hârtiei artizanale, a tiparului vechi și a meșteșugurilor populare.


Toate locurile sunt ocupate


 

Traseu

București → Condeești → Hagiești → Herăști → Comana

Obiectiv 1

Condeești

Conacul Chiroiu

În inima Bărăganului, suntem surprinşi să descoperim un minunat conac neoromânesc. Ne întâmpină aici, cu căldură, chiar proprietara conacului, care ne povesteşte despre istoria locului, dar și despre planurile sale pentru restaurarea monumentului.

Obiectiv 2

Herăști

Casa Udriște Năsturel

Pe un platou din apropierea Argeșului, pășim pe urmele boierului Udriște Năsturel. Vizităm palatul construit integral din piatră șlefuită, reședința de vară a cărturarului de al cărui nume se leagă introducerea limbii române în tipografiile și bisericile Țării Românești.

Obiectiv 3

Hagiești

Conacul Marghiloman

Pe mailul unui alt râu, Mostiștea, descoperim încă unul dintre monumentele uitate ale Bărăganului: Conacul Marghiloman de la Hagiești. Conacul a fost construit, așa cum îl știm astăzi, în a doua jumătate a secolului al XIX-lea, la cererea omului politic Iancu Marghiloman, transformând o mai veche reședință boierească. 

Obiectiv 4

Comana

Moara de Hârtie și Satul Meșteșugurilor

Tot la Comana descoperim Moara de Hârtie, proiectul de suflet al Danei și al lui Ion Georgescu, doi tineri pasionați de tradițiile manufacturiere. Pășind în atelierul-muzeu, vom cunoaște tainele hârtiei artizanale, ale legătoriei de carte și ale tiparului manual. În apropiere de Moară, aflăm secretul unor meșteșuguri aproape uitate, dar care au dobândit noi rosturi. Aici, într-un spațiu numit „Satul meșteșugurilor”, oameni vrednici învață, creează, demonstrează și transmit mai departe tainele unor meserii vechi: țesutul la război, prelucrarea stufului și papurei, fierăria, olăritul și ceramica, lucrul în lemn.

Sosire estimată la București în jurul orei 20:30

COST

Prețul experienței: 150 lei

 

 

ÎNCHEIERE ÎNSCRIERI 4 Iulie
DATA LIMITĂ PLATĂ cât mai curând după înscriere
PREȚUL INCLUDE
Transport cu autocarul 3* Ghid însoțitor
Ghid local
PREȚUL NU INCLUDE
Taxele de acces la obiective
Masa de prânz și alte cheltuieli personale

Toate locurile sunt ocupate


 

După completarea formularului de înscriere veți primi un e-mail cu detalii despre încheierea rezervării. NU UITAȚI SĂ VERIFICAȚI ȘI ÎN FOLDERUL „SPAM” SAU „UPDATES”!

Dacă nu mai sunt locuri libere vă puteți înscrie pe lista de așteptare trimițând un e­mail cu numele și datele de contact la castlebreak.ro@gmail.com

Distanța totală a traseului dus-întors

Păreri despre tur

Încă nu sunt păreri adăugate.

Părerea ta despre tur

Calificativ