12 Octombrie
Dată plecare
2 Zile
Durată
3
Obiective
București și Cluj
Plecare din

Pentru că suntem absolut îndrăgostiți de arhitectura Art Nouveau, iar Oradea, Arad și Timișoara sunt pline de exemple unde marii arhitecți ai vremii s-au întrecut în creativitate, am pregătit un tur dedicat Artei 1900. 

Am adus împreună arhitecți, istorici de artă și ghizi cu fler pentru o incursiune în istoria arhitecturii și urbanismului, în lumea artizanilor și a artiștilor care au creat un patrimoniu fascinant. Povestim de modernizarea celor trei orașe, despre personalitățile, inițiativele și investițiile care le-au modelat, acum puțin mai bine de un secol, în adevărate centre urbane moderne.

Vorbim și despre prezentul palatelor Art Nouveau – un patrimoniu sensibil, dar viu și în continuă schimbare, a cărui valoare abia acum începe să fie recunoscută. Clădirile Art Nouveau nu sunt doar frumoase, ci și pline de resurse pentru comunități – locatari, societate civilă, administrație publică. Despre acestea vom povesti cu Turism Arad, Tur de Arhitectură și Heritage of Timișoara.  

Tur cultural realizat în parteneriat cu Institutul Național al Patrimoniului. 

Put on your walking shoes 👟👟


Toate locurile sunt ocupate


PLECARE DIN CLUJ

Traseu

București (avion) → Cluj → Oradea → Arad → Timișoara (avion) → București

Ziua 1

București → Cluj → Oradea → Arad

Punct de plecare

București / Cluj

Plecarea din București se va face cu un zbor Blue Air la ora 07:05.

Plecarea din Cluj se va face cu autocarul la ora 8:00 dintr-un loc care va fi comunicat ulterior.

Obiectiv 1

Oradea

Tur pietonal prin oraș (2 h tur + 1 h pauză pentru prânz + 1,5 h tur)

Ziua începe cu o plimbare prin centrul istoric al Oradei, printre palatele Art Nouveau ale orașului și poveștile arhitecților care le-au creat și ale comanditarilor care le-au finanțat. Explorăm curți interioare, admirăm detalii și încheiem turul într-o grădină secretă.

Cazare

Arad

Itinerariul primei zile se încheie la Arad, unde ne vom caza și ne vom reface forțele pentru traseul de duminică.

Ziua 2

Arad → Timișoara (avion) → București

Obiectiv 2

Arad

Tur pietonal prin oraș (2 ore)

Continuăm maratonul printr-o plimbare matinală prin Arad, unde vedem o altă față a arhitecturii Art Nouveau. Luăm la pas bulevarde și străduțe, unde descoperim vile și palate impunătoare realizate de arhitecți școliți la Budapesta și de antreprenori locali.

Sursa foto: Ovidiu Micșa / Institutul Național al Patrimoniului

Obiectiv 3

Timișoara

Pauză pentru prânz și tur pietonal prin oraș (3 ore)

Printre clădiri industriale emblematice, palate private și cartiere istorice, descoperim și două inițiative frumoase de recuperare a patrimoniului cultural: Tur de Arhitectură și Heritage of Timișoara. Ne așteaptă un tur pietonal cu adevărat fascinant prin minunatele străzi și cartiere istorice ale Timișoarei.

Sursa foto: Ovidiu Micșa / Institutul Național al Patrimoniului

Sursa foto: Tur de Arhitectură

Retur

București/Cluj

Vom încheia călătoria noastră cu un zâmbitor „pe data viitoare” către aceste frumoase bijuterii Art Nouveau și pornim spre casă cu amintiri bogate despre cultura locală pe care tocmai ce am descoperit-o împreună și despre cei care o promovează și perpetuează.

Retur spre București: avionul RyanAir cu plecare la ora 21:05

Retur spre Cluj: cu autocarul, sosire aproximativă la ora 22:00

COST

Prețul experienței: 700 lei din București sau 460 lei din Cluj

ÎNCHEIERE ÎNSCRIERI 25 Septembrie
DATA LIMITĂ ACHITARE AVANS cât mai curând după înscriere
PREȚUL INCLUDE
Transport cu avionul dus-întors Cazare şi mic dejun
Transport cu autocarul 3* Ghid însoțitor
PREȚUL NU INCLUDE
Taxele de acces la obiective și ghizi locali
Mesele de prânz și alte cheltuieli personale

Toate locurile sunt ocupate


 

După completarea formularului de înscriere veți primi un e-mail cu detalii despre încheierea rezervării. NU UITAȚI SĂ VERIFICAȚI ȘI ÎN FOLDERUL „SPAM” SAU „UPDATES”!

Dacă nu mai sunt locuri libere vă puteți înscrie pe lista de așteptare trimițând un e­mail cu numele și datele de contact la castlebreak.ro@gmail.com

‼️ Menționăm că rezervarea biletelor de avion se va face numai după achitarea avansului de 380 lei în termen de 3 zile de la înscriere. Biletul include DOAR bagaj de mână, cu dimensiunea 40cm x 20cm x 25cm.

‼️ Prețul poate suferi ușoare modificări în funcție de evoluția tarifelor pentru zbor. Dacă creșterea tarifului va fi mai mare decât cea estimată de organizatori, vi se va comunica pe e-mail prețul actualizat, urmând ca rezervarea să fie procesată doar după acceptarea de către dvs. a noului preț.

Distanța totală a traseului dus-întors

Păreri despre tur

Încă nu sunt păreri adăugate.

Părerea ta despre tur

Calificativ