9 Iunie
Dată plecare
2 Zile
Durată
6
Obiective
București
Plecare din

Spaţiul dobrogean aflat la confluenţa Orientului cu Occidentul este unul cosmopolit şi exotic. Descoperim diversele culturi care s-au întrepătruns şi care coexistă în armonie în aceste locuri de care s-au îndrăgostit regii şi reginele României.


Toate locurile sunt ocupate


Traseu

București → Topalu → Medgidia → Constanţa → Balcic → Murfatlar → Adamclisi → București

Ziua 1

București → Topalu → Medgidia → Constanţa → Balcic

Obiectiv 1

Topalu

Vizităm Muzeul “Dinu şi Sevasta Vintilă”.

autor: Asybaris01, imagine disponibilă conform licenţei CC BY-SA 4.0

Suntem uimiţi să descoperim în micul sat dobrogean de la marginea Dunării un muzeu de artă ce adăposteşte o impresionantă colecţie de opere ale celor mai importanţi pictori români: Nicolae Grigorescu, Ştefan Luchian, Nicolae Tonitza, Theodor Pallady, Gh. Petraşcu şi lista ar putea continua. Un experimentat muzeograf ne va ghida şi ne va facilita înţelegerea picturii.

Obiectiv 2

Medgidia

Vizităm Geamia Abdul Medgid.

autor: Rotaru Florin, imagine disponibilă conform licenţei CC BY-SA 3.0 ro

Cea mai mare dintre geamiile construite de otomani în Dobrogea, geamia, ca şi oraşul, poartă numele sultanului Abdul Medgid, din a cărui ordin a fost ridicată. Descoperim interiorul impozant, dar, în acelaşi timp, de o evidentă simplitate specifică moscheilor dobrogene.

Obiectiv 3

Constanţa

Facem un tur al zonei peninsulare, vizităm cazinoul, luăm masa de prânz şi degustăm bere artizanală.

Ajunşi în Constanţa, vizităm cazinoul, monument reprezentativ al arhitecturii Art Nouveau, recent înscris în lista 7 Most Endangered, a celor mai periclitate monumente din Europa, îi aflăm istoria şi eforturile făcute pentru salvarea sa. Facem şi un tur al zonei peninsulare, unde se află principalele edificii istorice şi aflăm despre “octogonul confesional” al oraşului-port cosmopolit şi despre naţiile şi culturile care s-au întrepătruns aici şi au contribuit la dezvoltarea oraşului. După masa de prânz, mergem să degustăm o bere artizanală constănţeană, proaspătă, gata ieşită din fabrică, îmbuteliată în faţa noastră.

Cazare

Cazare în Balcic

Program liber.
Ziua 2

Balcic → Murfatlar → Adamclisi → București

Obiectiv 4

Balcic

Vizităm Palatul Reginei Maria, facem un tur al vilelor arhitectei Henrietta Delavrancea-Gibory şi luăm masa de prânz

Reşedinţa preferată a Reginei Maria, palatul de la Balcic şi grădinile acestuia păstrează amprenta directă a spiritului artistic al reginei şi au polarizat în jurul Balcicului o parte importantă a intelectualităţii şi a lumii artistice româneşti interbelice. Vizităm pe îndelete palatul şi grădinile, apoi ne putem plimba pe străduţele pietruite ale oraşului.

Obiectiv 5

Murfatlar

Degustare de vinuri

Nu putem trece prin Dobrogea fără să-i cunoaştem peisajul cultural vini-viticol. Aflăm cum caracteristicile geografice şi climatice, ariditatea şi numărul mare de zile senine, expunerea la soare a dealurilor şi compoziţia solului contribuie la realizarea unor vinuri de calitate. Desigur, la final ne bucurăm de acest rezultat.

Obiectiv 6

Adamclisi

Vizităm monumentul Tropaeum Traiani şi cetatea romană de la Adamclisi.

Aflăm istoria descoperirii şi a reconstrucţiei monumentului roman şi semnificaţia acestuia şi ne plimbăm pe străzile cetăţii pe care romanii au edificat-o acum 2000 de ani şi care păstrează şi astăzi vizibile inclusiv elementele sistemului de canalizare.

 

* Fiecare participant trebuie să aibă asupra sa CI sau paşaport valabile minim 6 luni de la data ieşirii din ţară. Minorii pot părăsi ţara numai însoţiţi de ambii părinţi sau însoţiţi de un părinte, cu condiţia ca părintele însoţitor să prezinte o declaraţie din care să rezulte acordul expres al celuilalt părinte cu privire la efectuarea călătoriei.

ÎNCHEIERE ÎNSCRIERI 25 Mai
DATA LIMITĂ ACHITARE AVANS 27 Mai
PREȚUL INCLUDE
Transport cu autocarul 3* Ghid însoțitor
Ghid local  Cazare şi mic dejun
PREȚUL NU INCLUDE
Taxele de acces la obiective
Masa de prânz, degustarea de vin și alte cheltuieli personale

Toate locurile sunt ocupate


 

După completarea formularului de înscriere veți primi un e-mail cu detalii despre încheierea rezervării. NU UITAȚI SĂ VERIFICAȚI ȘI ÎN FOLDERUL „SPAM” SAU „UPDATES”!

Dacă nu mai sunt locuri libere vă puteți înscrie pe lista de așteptare trimițând un e­mail cu numele și datele de contact la castlebreak.ro@gmail.com

Distanța totală a traseului dus-întors

Păreri despre tur

Încă nu sunt păreri adăugate.

Părerea ta despre tur

Calificativ