27 Iulie
Dată plecare
2 Zile
Durată
6
Obiective
București
Plecare din

Ne aventurăm pe căile nebătătorite ale Transilvaniei, pentru a descoperi câteva reședințe nobiliare mai puțin cunoscute, dar nu mai puțin interesante pentru consumatorii de cultură și iubitorii de arhitectură istorică. Turul ne poartă prin ținutul conacelor, al pădurilor și al vulcanilor, la castele renascentiste și reședințe rurale pitorești.


Toate locurile sunt ocupate


 

Traseu

București → Micloșoara → Târgu Secuiesc → Cernat → Sfântu Gheorghe → Vârghiș → Tălișoara → București

Ziua 1

București → Micloșoara → Târgu Secuiesc → Cernat → Sfântu Gheorghe

Obiectiv 1

Micloșoara

Vizităm Castelul Kálnoky

Vizităm Muzeul Vieții Transilvănene, aflat în incinta frumosului castel Kálnoky, locul în care renascentismul târziu se împletește cu barocul timpuriu. Fostul conac de vânătoare – o reședință nobiliară tipică pentru arhitectura rezidențială a grofilor locali – a fost restaurat cu ajutorul Fundației Kálnoky, fiind deschis publicului din 2018. Odată ajunși în muzeu, pătrundem în atmosfera vieții secolelor 17 și 18 și aflăm câteva din secretele „ținutului secuiesc”.

Obiectiv 2

Târgu Secuiesc

Vizităm centrul orașului și ne frământăm propria turtă dulce

Descoperim centrul cochet al orașului, construit într-un stil unic, cu străduțe înfundate și curți.

Aici, nu doar aflăm despre istoria locului, dar ne și suflecăm mânecile pentru că avem programat un atelier de făcut turtă dulce în stil secuiesc.

Obiectiv 3

Cernat

Vizităm muzeul „Haszmann Pál”, filială a Muzeului Național Secuiesc

Înființat în 1973, muzeul este găzduit în încăperile conacului lui Gyula Damokos. Crearea muzeului a însemnat și salvarea ansamblului-monument istoric, aflat într-o stare avansată de degradare după ce, pentru mai bine de două decenii, a funcționat ca sediu al cooperativei agricole.

Sursa foto: Valentina Țigâră

Cazare

Sfântu Gheorghe

Itinerariul primei zile se încheie la Sfântu Gheorghe, unde ne vom caza și ne vom reface forțele pentru traseul de duminică.

Ziua 2

Sfântu Gheorghe → Vârghiș → Tălișoara → București

Obiectiv 4

Sfântu Gheorghe

Vizităm Muzeul Național Secuiesc

Deschis inițial în 1875 într-un conac din județ, muzeul și-a mutat sediul la Sfântu Gheorghe patru ani mai târziu, iar în 1912 exponatele sale au fost etalate în clădirea pe care o vom vizita și noi. Patrimoniul muzeului a fost apreciat de-a lungul vremurilor atât în cercurile științifice germane, britanice și rusești, cât și de către elita românească. Printre personalitățile care i-au trecut pragul s-au numărat Regele Ferdinand I, generalul Constantin Sănătescu (șef al primului guvern după cel de-al Doilea Război Mondial) și nu în ultimul rând, Grigore Antipa.

Obiectiv 5

Vârghiș

Vizităm Castelul Daniel

Sursa foto: Mirela Săvulescu / savuleasca.ro

Continuăm periplul prin secuime și ne oprim la Vârghiș pentru a vizita unul dintre cele mai frumoase ansambluri nobiliare din zona Baraoltului. Reședință a familiei Daniel, castelul îmbină elemente de arhitectură renascentistă, specifică zonei, cu ornamente baroce.

Obiectiv 6

Tălișoara

Vizităm un alt Castel Daniel

La doar câțiva kilometri distanță, vizităm un alt castel al aceleiași familii Daniel. Ridicat în stil renascentist târziu, castelul a fost reabilitat complet și are astăzi funcțiunea de hotel boutique. Zăbovim câteva ore pentru a ne încărca cu atmosfera boemă a locului și pentru a savura masa de prânz în curtea castelului.

BONUS

Atelier surpriză

Dacă timpul ne va permite, vom încheia călătoria noastră cu o „inițiere” în arta meșteșugurilor secuiești autentice, descoperind cultura locală alături de cei care o promovează și perpetuează.

Sosire estimată la București în jurul orei 22:00

COST

Prețul experienței: 450 lei

ÎNCHEIERE ÎNSCRIERI 26 Iulie
DATA LIMITĂ ACHITARE AVANS cât mai curând după înscriere
PREȚUL INCLUDE
Transport cu autocarul 3* Ghid însoțitor
Ghid local  Cazare şi mic dejun
PREȚUL NU INCLUDE
Taxele de acces la obiective
Mesele de prânz și alte cheltuieli personale

Toate locurile sunt ocupate


 

După completarea formularului de înscriere veți primi un e-mail cu detalii despre încheierea rezervării. NU UITAȚI SĂ VERIFICAȚI ȘI ÎN FOLDERUL „SPAM” SAU „UPDATES”!

Dacă nu mai sunt locuri libere vă puteți înscrie pe lista de așteptare trimițând un e­mail cu numele și datele de contact la castlebreak.ro@gmail.com

Distanța totală a traseului dus-întors

Păreri despre tur

Încă nu sunt păreri adăugate.

Părerea ta despre tur

Calificativ