380lei
de persoană
6 Octombrie
Dată plecare
2 Zile
Durată
5
Obiective
București
Plecare din

Ne aventurăm pe căile nebătătorite ale Transilvaniei, pentru a descoperi câteva reședințe nobiliare mai puțin cunoscute, dar nu mai puțin interesante pentru consumatorii de cultură și iubitorii de arhitectură istorică. Turul ne poartă prin ținutul conacelor, al pădurilor și al vulcanilor, la castele renascentiste și reședințe rurale pitorești.


Toate locurile sunt ocupate


 

Traseu

București → Micloșoara → Tălișoara → Vârghiș → Băile Tușnad → Târgu Secuiesc → Zăbala → București

Ziua 1

București → Micloșoara → Tălișoara → Vârghiș → Băile Tușnad

Obiectiv 1

Micloșoara

Vizităm castelul Kálnoky și Muzeul Vieții Transilvănene, amenajat în încăperile acestuia.

Proaspăt pătrunși pe „tărâm secuiesc”, poposim pentru început la Micloșoara, unde luăm contact cu o reședință nobiliară tipică pentru arhitectura rezidențială a grofilor locali. Aflat sub îngrijirea The Kalnoky Foundation in Transylvania, castelul a fost deschis pentru prima dată publicului în primăvara acestui an, după finalizarea lucrărilor de restaurare începute în 2015.

Obiectiv 2

Tălișoara

Vizităm Castelul Daniel.

Ne continuăm periplul către Tălișoara, unde vizităm una dintre numeroasele reședințe ale familiei nobiliare Daniel. Tălișoara este locul unde s-a implementat unul dintre cele mai cunoscute proiecte de revitalizare a unui castel transilvănean, imobilul având, în prezent, funcțiunea de hotel boutique. Savurăm prânzul în curtea castelului și aflăm, printre altele, despre ce presupune transformarea unei clădiri vechi de 350 de ani într-o atracție turistică.

Obiectiv 3

Vârghiș

Vizităm un al doilea Castel Daniel.

La „o aruncătură de băț” de Tălișoara este comuna Vârghiș – reședința „de bază” a aceleiași familii Daniel, unde vom descoperi un „castel nobiliar” într-o stilistică predominant renascentistă, caracteristică zonei, de această dată cu accente decorative în stil baroc.

Cazare

Băile Tușnad

Cazare și timp liber.
Ziua 2

Băile Tușnad → Târgu Secuiesc → Zăbala → București

Obiectiv 4

Târgu Secuiesc

Vizităm centrul orașului.

Descoperim centrul cochet al orașului, construit într-un stil unic, cu străduțe înfundate și curți. Aflăm istoria breslelor și savurăm faimoasa turtă dulce secuiască.

Obiectiv 5

Zăbala

Vizităm parcul castelului Mikes și luăm masa de prânz

Trecem pragul unuia dintre cele mai romantice domenii nobiliare ale Transilvaniei, reintroduse recent în circuitul economic de succesorii conților Mikes. Prânzim copios și ne bucurăm de culorile toamnei în parcul castelului.

BONUS

Atelier surpriză

Ne „inițiem” în arta meșteșugurilor secuiești autentice și descoperim cultura locală alături de cei care o promovează și perpetuează.
ÎNCHEIERE ÎNSCRIERI 22 Septembrie
DATA LIMITĂ ACHITARE AVANS 24 Septembrie
PREȚUL INCLUDE
Transport cu autocarul 3* Ghid însoțitor
Ghid local  Cazare şi mic dejun
PREȚUL NU INCLUDE
Taxele de acces la obiective
Mesele de prânz și alte cheltuieli personale

Toate locurile sunt ocupate


 

După completarea formularului de înscriere veți primi un e-mail cu detalii despre încheierea rezervării. NU UITAȚI SĂ VERIFICAȚI ȘI ÎN FOLDERUL „SPAM” SAU „UPDATES”!

Dacă nu mai sunt locuri libere vă puteți înscrie pe lista de așteptare trimițând un e­mail cu numele și datele de contact la castlebreak.ro@gmail.com

Distanța totală a traseului dus-întors

Păreri despre tur

Încă nu sunt păreri adăugate.

Părerea ta despre tur

Calificativ