150lei
de persoană
25 August
Dată plecare
1 Zi
Durată
4
Obiective
București
Plecare din

În apropierea Bucureştiului regăsim multe dintre reşedinţele nobilimii muntene, familii de boieri şi de domnitori de ale căror nume se leagă înfăptuirea României moderne. Turul comprimă o lungă perioadă istorică într-un spaţiu restrâns şi avem, astfel, ocazia să vedem conace aparţinând unor perioade istorice şi stiluri arhitecturale diferite, de la stil brâncovenesc timpuriu, la eclectism de inspiraţie franceză.


Toate locurile sunt ocupate


Traseu

București → Căciulați → Floreşti → Filipeştii de Târg → Tohani → Urlaţi → București

Obiectiv 1

Căciulaţi

Vizităm palatul Ghica.

La doar o aruncătură de băț de capitală, vizităm un ansamblu nobiliar pe cât de fermecător, pe atât de puțin cunoscut publicului larg, reşedinţa domnitorului Alexandru Ghica. Facem o plimbare prin parcul palatului şi descoperim şi fostele sere ale domeniului.

Obiectiv 2

Floreşti

Vizităm Palatul Cantacuzino (Micul Trianon).

Traseul nostru continuă cu unul dintre cele mai spectaculoase palate ale nobilimii muntene. Descoperim „Micul Trianon” de la Floreşti, aflăm povestea „Nababului” şi a domeniului său din micuţul sat prahovean.

Obiectiv 3

Filipeştii de Târg

Vizităm conacul Pană Filipescu.

Conacul Pană Filipescu este un excelent exemplu de conac boieresc de secol XVII, care prezintă elemente ale stilului brâncovenesc timpuriu. Conacul a fost recent restaurat şi găzduiește o expoziție ce prezintă, printre altele, istora marilor familii boierești – Cantacuzino și Filipescu.

Popas

Tohani

Masă de prânz la restaurantul Ferma Dacilor
Obiectiv 4

Urlaţi

Vizităm conacul Bellu.

Vizităm conacul familiei Bellu din Urlaţi şi aflăm de ce această familie trebuie reţinută pentru mai mult decât numele unui cimitir.

La final avem parte de o degustare surpriză pentru un drum de întoarcere vesel şi lin 🙂

ÎNCHEIERE ÎNSCRIERI 17 August
DATA LIMITĂ ACHITARE AVANS 17 August
PREȚUL INCLUDE
Transport cu autocarul 3* Ghid însoțitor
Ghid local
PREȚUL NU INCLUDE
Taxele de acces la obiective
Masa de prânz, degustarea de vin și alte cheltuieli personale

Toate locurile sunt ocupate


 

După completarea formularului de înscriere veți primi un e-mail cu detalii despre încheierea rezervării. NU UITAȚI SĂ VERIFICAȚI ȘI ÎN FOLDERUL „SPAM” SAU „UPDATES”!

Dacă nu mai sunt locuri libere vă puteți înscrie pe lista de așteptare trimițând un e­mail cu numele și datele de contact la castlebreak.ro@gmail.com

Distanța totală a traseului dus-întors

Păreri despre tur

Încă nu sunt păreri adăugate.

Părerea ta despre tur

Calificativ