Toamna și roadele ei la conace muntenești

Turul Castle Break ne poartă de la surprinzătoarele monumente ascunse situate în pustiul câmpiei, la vechi conace ale dealurilor acoperite de vii, pănă la cosmopolitele reşedinţe ale unor mari boieri din zona Bărăganului. Porţile ni se vor deschide chiar de către proprietarii conacelor care ne invită la un ospăţ memorabil, așa cum ne stă în fire în călătoriile noastre. Nu putem porni înapoi spre casa până nu scăldăm poveștile aflate cu un vin de excepție.

Plecare: București
Durata: 1 zi
Data: 30 septembrie
Încheiere inscrieri: 29 septembrie
Data limită achitare avans: 29 septembrie

Traseu: București → Manasia → Condeești → Cândești → București

Contribuție: 125 lei

 

 

București → Manasia → Condeești →  Cândești 

Conacul Chiroiu, Condeești (foto din arhiva Monumente UItate)

08:00: Ora estimată pentru plecarea din Bucureşti.

Manasia. Vizităm Conacul Hagianoff

Undeva în inima Bărăganului, pășim într-­o atmosferă dintr-o altă poveste, la un conac discret și rafinat. Aici, aflăm istorii şi intrigi despre domnii și domnițele care şi-au lăsat amprenta asupra domeniului.

Condeești. Vizităm conacul Chiroiu.

În satul Condeeşti, undeva în pustiul Bărăganului, suntem surprinşi să descoperim un minunat conac neoromânesc. Ne întâmpină aici cu căldură chiar proprietara conacului care ne povesteşte istoria locului şi planurile sale pentru restaurarea monumentului.

Cândești. Vizităm ansamblul domeniului Cândescu și luăm masa de prânz la conac.

În ținutul Buzăului ajungem la cel mai vechi conac boieresc aflat încă în picioare. Aflăm povestea familiei cu rădăcini încă din secolul al XVI-lea și a ansamblului Cândești. Cât stăm să ne tihnească masa, aflăm numele elitelor care au călcat pragul conacului și s-au lăsat inspirate de frumusețea locului (Nicolae Grigorescu, I.L.Caragiale, Alexandru Vlahuță, Henri Coandă)

Degustare de vinuri surpriză. 

Prindem apusul de toamnă suiți pe dealuri buzoiene, într-o podgorie de viță. Vizităm crama și facem o degustare de vinuri pe domeniu.  

21:00: Ora estimată pentru sosirea în București.

Conacul Hagianoff, Manasia (sursă foto: arhiva conacului)

Degustare de vin la o cramă supriză, sursa foto: Valentina Țigâră

 

Comentarii

Lasă un răspuns