Povești din Țara Făgărașului

 

În prag de vară, trecem munții și pășim pe urmele legendarului Negru Vodă, dar și ale baronului Samuel von Brukenthal. Ajungem în Țara Făgărașului, tărâm al cetăților, bisericilor semețe și semnelor cusute și aflăm povestea unor oameni și organizații care se luptă pentru salvarea patrimoniului. Urmăm cursul Oltului până în Depresiunea Sibiului, unde prânzim tihnit într-o gospodărie tradițională și ne bucurăm de plimbarea cu drezina pe șinele vechii mocănițe.

Plecare: București
Durata: 2 zile
Data: 20-21 mai
Încheiere înscrieri: 5 mai
Data limită achitare avans: 7 maiTraseu: București → Mândra → Făgăraș → Felmer → Făgăraș → Cincșor → Sâmbăta de Jos → Nucet → Cornățel → Avrig → București [dt_gap height=”7″ /]

După completarea formularului de înscriere veți primi un e-mail cu detalii despre finalizarea rezervării. NU UITAȚI SĂ VERIFICAȚI ȘI ÎN FOLDERUL „SPAM” SAU „UPDATES”!

Dacă nu mai sunt locuri libere vă puteți înscrie pe lista de așteptare trimițând un e­-mail cu numele și datele de contact la castlebreak.ro@gmail.com

Toate locurile sunt ocupate

Ziua 1: București → Mândra → Făgăraș → Felmer

Drezina de pe Valea Hârtibaciului | foto: Mihai Răducanu

07:00: Ora estimată pentru plecarea din Bucureşti.

Mândra. Vizităm Muzeul de Pânze și Povești. Servim masă de prânz.

Descoperim povestea din spatele proiectului „Mândra Chic” și aflăm cum poate reinventarea șezătorilor de altădată să readucă la viață o comunitate rurală.

Făgăraș. Vizităm Cetatea Medievală.

Trecem porțile cetății situate în topurile internaționale ale celor mai frumoase fortificații și vizităm Muzeul Țării Făgărașului, amenajat în interiorul zidurilor.

Felmer. Povestim despre resturi și rosturi cu Asociația Renascendis.

Poposim într-unul dintre numeroasele sate săsești din zonă pentru a afla cum doi tineri îndrăgostiți de patrimoniu salvează și dau valoare bisericii evanghelice și casei parohiale.

Cazare și program liber în Făgăraș

 

Ziua 2: Făgăraș → Cincșor → Sâmbăta de Jos → Nucet → Cornățel → Avrig → București

08:00: Ora estimată pentru plecarea din Făgăraș

Cincșor. Vizităm Școala și Casa Parohială.

Savurăm o cafea aromată și ascultăm povestea revitalizării Școlii și Casei Parohiale, astăzi transformate în case de oaspeți și centre culturale.

Sâmbăta de Jos. Vizităm Castelul Brukenthal.

Ne oprim la castelul ce străjuiește una dintre cele mai cunoscute herghelii de cai lipițani din țară și descoperim istoria nu mai puțin cunoscutei familii Brukenthal. 

Nucet. Servim prânzul și așteptăm să ne tihnească printr-o plimbare cu drezina.

Prânzim copios la bioferma Cioran și ne bucurăm de o plimbare cu drezina pe dealurile pitorești ale Podișului Hârtibaciului. 

Avrig. Vizităm Castelul Brukenthal și grădina etajată.

Încheiem turul cu un alt castel al familiei Brukenthal și facem o plimbare odihnitoare prin frumoasa grădină barocă a acestuia.

21:00: Ora estimată pentru sosirea în București.

 Palatul Brukenthal și grădina, Avrig

Contribuția include:

Transport cu autocarul, cazare 1 noapte cu mic dejun, ghid însoțitor, ghizi locali.

Contribuția nu include:

Taxele de acces la obiective, masa de prânz și alte cheltuieli personale.

Important:

În cazul în care grupul este mai mic de 35 de persoane, se percepe o taxă suplimentară de 15 RON/persoană. În cazul în care nu se întrunește numărul minim de participanți (30), turul poate fi anulat, comunicându-se celor înscriși cu cel puțin 7 zile înainte de data turului.

După completarea formularului de înscriere veți primi un e-mail cu detalii despre finalizarea rezervării. NU UITAȚI SĂ VERIFICAȚI ȘI ÎN FOLDERUL „SPAM” SAU „UPDATES”!

Toate locurile sunt ocupate

Dacă nu mai sunt locuri vă puteți înscrie pe lista de așteptare trimițând un e-mail cu numele și datele de contact la castlebreak.ro@gmail.com

Vă asigurăm că vom face tot posibilul să suplimentăm locurile.

Comentarii

Lasă un răspuns