Perlele Mureșului

În plină vară, pornim într-o călătorie pe urmele nobilimii transilvănene, la câteva dintre cele mai frumoase castele de pe Valea Mureșului. Vizităm un celebru lutier din „Orașul Viorilor” și luăm prânzul în livadă, pe dealurile Uilei, răsfățați cu siropuri bio și bunătăți de-ale locului.

Plecare: București
Durata: 2 zile
Data: 22 – 23 iulie
Încheiere înscrieri: 10 iulie
Data limită achitare avans: 15 iulie

Traseu: București → Sighișoara → Gornești → Reghin → Brâncovenești → Uila → Mălâncrav → București

Contribuție: 350 lei

Ziua 1: București → Sighișoara → Gornești → Reghin

06:30: Ora estimată pentru plecarea din Bucureşti.

SighișoaraTimp liberMasă de prânz.

Poposim în vechea cetate a Sighișoarei, astăzi inclusă în patrimoniul mondial UNESCO. Luăm prânzul sau ne plimbăm agale pe străduțele pitorești.

Gornești. Vizităm Castelul Teleki.

Aflăm istoria castelului și familiei Teleki și descoperim povestea arhitecților ce au legat Gorneștiul de Bratislava și Budapesta. Totodată, facem cunoștință cu studenții și tinerii profesioniști care depun eforturi pentru revitalizarea castelului, în cadrul Școlii de Vară organizate de Asociația ARCHÉ.

Reghin. Program liber, cazare.

Ziua 2: Reghin → Brâncovenești → Uila → Mălâncrav → București

Castelul Kemeny de la Brâncovenești

Mic dejun.

Reghin. UnDA Verde la muzică!

Vizităm unul dintre numeroasele ateliere de lutieri din Oraşul Viorilor, alături de prietenii de la Asociația UnDA Verde.

Brâncovenești. Vizităm Castelul Kemeny

După mulţi ani în care nu a fost accesibil publicului, castelul din Brâncoveneşti şi-a redeschis porţile în toamna lui 2014. Aflăm ce pregătesc proprietarii pentru castel şi avem ocazia să fim parte din noua sa poveste.

UilaPicnic în aer liber în livadă.

La umbra cireșilor, ne delectăm cu cele mai proaspete siropuri de fructe și ascultăm povestea celor ce le produc și promovează.

Mălâncrav. Vizităm conacul Apafi și biserica fortificată.

Vizităm locurile de care s-a îndrăgostit chiar prințul Charles și descoperim printre puținele fresce medievale păstrate într-o biserică fortificată transilvăneană.

22:00: Ora estimată pentru sosirea în București.

 Conacul Apafi de la Mălâncrav

 

 

 

Comentarii

Lasă un răspuns